Puppy info

  Klik hier voor enkele foto's

Waarvoor zorgen wij?

Al de pups worden gevaccineerd, ontwormd, gechipt en onderzocht door een deskundig dierenartsenteam. Van alle pups wordt een DNA-staal genomen (volgens de regelgeving van het KMSH).  Ze zijn allen in het bezit van een Europees paspoortje van DogID (Dog identificatie) en een stamboom erkend door de KMSH (Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus). Dit kan een LOSH-stamboom zijn of een ALSH-stamboom. De pups die hier geboren worden, dragen de naam van onze kennel ‘Ankolis tres Reyes’ met een door u gekozen voornaam, beginnende met de letter van dat jaar. Voor 2016 is dit de letter P, voor 2017 de letter Q enz…

De pups groeien de eerste zeven weken op bij hun moeder en in ons warme nest. Ze groeien bij ons op in huis midden in ons gezinsleven en raken zo volledig gesocialiseerd. Dit is essentieel in de latere ontwikkeling van de hond. Doordat wij een kleine, familiale kennel zijn, worden de hondjes hier letterlijk in de watten gelegd. Er is voldoende menselijk contact en dagelijks lawaai van het huishouden. Maar daarnaast zorgen wij ook voor voldoende rust en stilte voor de pups wat ook zéér belangrijk is!

Na minimum zeven weken kan u dan de pup meenemen naar huis en dan begint voor u een nieuw avontuur. Misschien hebt u reeds ervaring met honden of nog helemaal niet. Wij zorgen in elk geval voor een mapje met allerlei tips over voeding, verzorging en opvoeding. Ook achteraf, wanneer het pupje bij u thuis is, kunt u ons nog altijd bellen of mailen met vragen of bezorgdheden.

Wij raden aan om zeker het eerste anderhalf jaar naar de hondenschool te gaan. Zeker als u geen ervaring hebt met honden, is ook individuele puppytraining aangewezen. Dit kan eventueel ook bij u aan huis gebeuren en deze lesjes starten reeds vanaf de pup bij u in huis is, nog voor u aan de hondenschool kan beginnen. In de meeste regio's zijn er puppytrainers te vinden. Bij ons vindt u bij rubriek FAQ, links, een aantal mensen uit onze regio.

Wat verlangen wij van u?

Wij willen er toch even de aandacht op vestigen dat een hond in huis nemen, veel energie vergt van alle gezinsleden. Iedereen moet achter dit initiatief staan! Men moet er tijd en geduld voor maken wil men een pup opvoeden tot een toffe hond. Als u dit ervoor over hebt, bent u meer dan welkom. Dan kunt u eens kennis maken met onze honden, de vragen stellen die u wilt en nadien rustig de tijd nemen of u doorgaat met uw beslissing.

Als u interesse hebt in een pup, kunt u ons contacteren.