Wie zijn we?

“Ankolis tres reyes” is een kennel van Golden Retrievers en een beetje Welsh Corgi Cardigan.

We hadden het geluk een prachtige golden retriever teef te kopen in 2007 bij de goed aangeschreven kennel ’het hof Tenberge’. Het idee om te fokken zat toen al in mijn hoofd, maar of dit zou lukken weet je nooit. Ze moet niet alleen mooi, slim en sociaal zijn, ze moet ook nog voldoen aan allerlei officiële voorwaarden. Zoals stamboom, fokattest, heupen…

Na al die procedures goed doorlopen te hebben, hebben we de knoop doorgehakt om in een voor ons nieuw avontuur te stappen…

We onderscheiden ons van de klassieke kennel. Onze honden leven gewoon bij ons in het gezin. Vandaar dat wij ons ook beperken tot het aantal honden en het aantal nesten per jaar. Als we 'te groot' worden, streven we ons doel voorbij, namelijk de huiselijkheid. De puppy’s worden grootgebracht binnenshuis in het gezin. Zo verloopt het belangrijke socialisatieproces tussen de mensen, de kinderen, het huiselijk gebeuren en zijn ze ideaal voorbereid om een goede, aangename, huiselijke, volwassen hond te worden!

Niet alleen de honden dienen oké te zijn, ook als fokker moeten we ons inzetten. We kunnen met trots zeggen dat we het officiële certificaat 'fokster van LOSH-honden' hebben toegekend gekregen door de KMSH met grootste onderscheiding!

Kleine anekdote: vanwaar onze kennelnaam Ankolis Tres Reyes? Tres Reyes is spaans voor Drie Koningen. De stammoeder van onze kennel is Gwyneth en is geboren op 6 januari, Drie Koningen dus, vandaar het tweede deel van de naam. Ankolis is een samenraapsel van de namen anna, kobe en lisa en s van sabina, de stichters van de kennel, vandaar het andere deel van de naam.

Reis met ons mee doorheen onze website!

Sabina & family