Veel gestelde vragen

De Golden Retriever is een hond die graag beweegt en wandelt. Daarnaast is dit ras een echte vriend van het gezin en een grote kindervriend.

 familiehond

Ontdek meer over dit ras op de Nederlandse site licgs
Ook op de Belgische raswebsite kan u meer lezen.

 

De beide Welsh corgi rassen stammen oorspronkelijk uit Wales. Ze danken hun naam aan de streek waar ze vandaan komen. De Welsh Corgi Cardigan uit het graafschap Cardiganshire en de Welsh Corgi Pembroke uit Pembrokeshire. Corgi's zijn gefokt rond de tiende of elfde eeuw voor het drijven van vee, vooral koeien en pony’s. Dit drijven doen ze door luid blaffend de koeien in de hakken te bijten. Corgi's zijn laagbenig gefokt om achteruitslaande bewegingen van de koeien gemakkelijk te kunnen ontwijken. Voor hun werk moesten ze in staat zijn de kudde zelfstandig naar de weilanden te brengen, zo op de landerijen te houden en te beschermen. ‘s Avonds moesten ze de kudde weer terugbrengen. Als ze ‘s nachts in de stal blijven waarschuwen ze ook als er wat bijzonders is. Ook nu worden ze nog regelmatig voor dit doel ingezet.

Corgi's zijn herdershonden. Als huishond kenmerken ze zich door hun trouw en waakzaamheid. Ze zijn leergierig, attent, bereid voor de baas te werken en doen dit met veel plezier. Het is een uitgesproken kindervriend. Door hun herderinstinct kunnen ze de neiging hebben om soms naar de hielen van vooral kleine kinderen te happen maar dit valt er goed uit te trainen. Ze hebben een pittig karakter, dat een consequent en rechtvaardige hand nodig heeft. Het vertrouwen en respect van een corgi moet je verdienen, maar eens je het hebt, is het oersterk en voor altijd!

 De Cardigan en de Pembroke verschillen ook in karakter enigszins van elkaar. Pembrokes zijn in het algemeen wat serieuzer en iets pittiger. Cardigans zijn wat 'kwajongensachtiger' en mogen graag de clown uithangen. Ze willen overal bij zijn en hebben de aanleg zich ook overal mee te bemoeien.

Lange wandelingen zijn voor de Corgi's, ondanks zijn korte pootjes, geen probleem. Het is echter niet noodzakelijk dat hij ieder dag uren wandelt. Door zijn formaat kan de Corgi gemakkelijk overal mee naar toe nemen. Aan meegaan in de auto hebben ze in het algemeen geen hekel.

De kleuren van de Welsh Corgi Cardigan zijn rood of zwart. Ze komen in verschillende combinaties voor, driekleurig, brindle(gestroomd), sable (rood met donkere haarpunten), zwart met wit, blue merle (zilverkleurig). Telkens met witte aftekening op hoofd, benen en kraag.

U stuurt best een mailtje indien u op onze wachtlijst wenst te komen. Hou er rekening mee dat het een tijdje kan duren vooraleer u een pup zult hebben, maar geduld is een schone deugd. Dan is het ook een weloverwogen beslissing. De wachtlijst is vrijblijvend. Eens er een hond drachtig is, wordt u verwittigd via mail. Dan wordt een bezoek gepland en kunt u daarna beslissen of u een pup wenst of niet. Dan kan u definitief reserveren via het betalen van een voorschot.

De eerste drie weken na de geboorte laten we in principe geen bezoek toe. Dit omwille van infectiegevaar en ook om de nodige rust te gunnen aan de mama en de pups. Daarna kan u op bezoek komen, zoveel u wilt. Meestal organiseren we in het weekend een gezamelijk moment voor alle toekomstige baasjes. Maar als dit niet past voor u, kan u ook op een ander moment komen.

Ja, bij uw eerste bezoek krijgt u een bundeltje mee met verzorgingstips en opvoedingstips. Dit is een basis. Het is best dat u zich extra informeert via lectuur e.d. We raden ook altijd iedereen aan om het eerste anderhalf jaar naar de puppyschool te gaan, of een persoonlijke hondentrainster. Die kunnen u voortdurend bijsturen en tips geven.

Het antwoord hierop staat uitvoerig beschreven op onze website, rubriek pups/info.

Bij de goldens verdelen we de pups op basis van karakter. Nadat wij kennis gemaakt hebben met u en uw gezinssituatie wat kennen, proberen wij de juiste pup in het juiste gezin te plaatsen. Dit gebeurt in onderling overleg. We dringen nooit iemand een pup op, beide partijen moeten zich er goed bij voelen. Dit gebeurt op 6 à 7 weken.
Bij de corgi's is dit in principe hetzelfde, maar daar speelt het uiterlijk ook mee. Terwijl de goldentjes allemaal op elkaar gelijken, zijn de corgi-pups dit niet. Ook hier gebeurt dit in onderling overleg.